Search Products

Onderhoud automatten

U wilt natuurlijk dat uw auto en dus ook de automatten in top conditie blijven. Hiervoor zal u ook de automatten moeten schoonmaken of vervangen. Schoonmaken kan zeer eenvoudig als u losse automatten heeft. Deze haalt u er uit en klopt ze uit tegen bijvoorbeeld een boom. Let hierbij wel op dat u dit niet te dicht bij uw auto doet want dan kan het nog eens zijn dat het vuil terug in uw auto komt. Ook kan het zijn dat de stof op uw auto komt waarna u het bij een wasbeurt in de lak wrijft. Dit is natuurlijk niet goed voor de lak en kan beschadigingen als gevolg hebben. U kunt ook regelmatig de stofzuiger over de automatten halen zodat er zich niet veel vuil kan ophopen.

Olie en vetvlekken in de automatten

Helaas komen olie- en vetvlekken nog vaak voor op automatten. Olieresten die bijvoorbeeld op een weg liggen kunnen via uw schoenen onbewust op uw automatten komen. Als het ware veegt u uw voeten dan ook af aan de automatten tijdens het rijden.

Hoe krijg ik deze olie- vetvlekken eenvoudig uit mijn vloermat?

U kunt de harde stukken altijd voorzichtig weg proberen te krabben met bijvoorbeeld een pen of een schroevendraaier. De vlekken die over zijn kunt u verwijderen door er een stuk ovenpapier over te leggen en hier met een strijkijzer over heen gaan. Hierna moet u voorzichtig het papier optillen waardoor de olie en het vet zijn geabsorbeerd. Als er dan nog zichtbare vlekken zijn kunt u daar over gaan met een vochtige spons met vloerkleed reiniger.

Let op: Stop uw automatten nooit in de wasmachine, hier worden ze enorm zacht en slap van.

Vragen en/of opmerkingen?

Heeft u nog vragen naar aanleiding van bovenstaande informatie over vloermatten schoonmaken? Neem gerust contact op met onze deskundige en snelle helpdesk.