Search Products

Soorten automatten

Automatten zijn er in verschillende soorten; universeel en specifiek en van rubber, plastic of kunststof. Aan alle soorten vloermatten zitten voor- en nadelen.

Standaard automat of automatten voor uw type auto?

De automatten zijn eigenlijk in twee categorieën te verdelen:

  • Universele automatten: Deze passen in elke auto en kunnen dan ook in verschillende types gebruikt worden.
    Specifieke automatten: Deze automatten worden gemaakt voor een specifiek model auto, en deze passen dan ook
  • naadloos in uw auto en hierbij is perfecte pasvorm gegarandeerd. Ook zit er een bevestigingsoog in wat het zeer eenvoudig maakt de matten weer te verwijderen. In de standaard automatten die in de bekleding zijn verwerkt zit aan de bestuurderskant aan de linkerkant een haakje, deze kunt u gebruiken als u het wilt proberen te verwijderen.


Waarom een losse automat kopen?

Automatten zorgen er voor dat de daadwerkelijke autobekleding niet vuil wordt en deze dus ook een stuk minder slijt. In bijna alle auto’s is de bestuurderskant al extra beschermd door een soort automat. Hier is het nadeel van dat deze meestal verwerkt zitten in de autobekleding waardoor eventueel vuil er een stuk moeilijker is uit te halen. Ook kan het voor komen dat de matten die in de bekleding zijn verwerkt slijten, deze zijn dan een stuk moeilijker te vervangen. Een losse automat is dus ook de perfecte oplossing. Zo kunt u een losse automat verwijderen wanneer u wilt, makkelijk schoonmaken mocht dit nodig zijn en vervangen wanneer deze versleten is. Dit is met de standaardbekleding een stuk moeilijker. Mocht u uw automatten willen vervangen, kijk dan ook altijd even naar hoe glad de pedalen zijn. De kans dat u van een pedaal af glijd is natuurlijk een stuk groter als deze versleten is.

Welk materiaal is het beste?

In veel gevallen is een set automatten van kunststof het beste. Een automat van rubber, waar vaak ook standaard automatten van zijn gemaakt, geeft niet veel grip en zal niet snel vuil wat onder uw schoenen zit opnemen. Dit zorgt er wel eens voor dat u aan de rand van de automat een kleine berg aan steentjes en takjes hebt. Ook blijven matten van kunststof vaker beter liggen dan matten van rubber.

Ook zijn er automatten die van traanplaat gemaakt worden. Deze zijn vaak erg opvallend maar hebben een groot nadeel, ze kunnen uw schoenen beschadigen. Zo kunnen ze krassen achterlaten op uw schoenen. Een andere optie op de automatten van traanplaat is een automat van plastic met een traanplaat motief. Deze wordt dan ook vaak bestelt in plaats van de traanplaat automatten.

Meer weten over de auto matten in onze webshop?

Heb je nog vragen over ons assortiment aan vloermatten, wilt u graag een specifieke automat kopen en heeft u daar nog een vraag over? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij helpen u graag verder.